puli

                           A puli táplálásaA puli egy igazi társ és mint olyan a legjobb ellátásban kell, hogy részesüljön. Ma már a tápgyártó cégek által használt technológiáknak köszönhetően kapható közepes termetű (médium) kutyának kifejlesztett száraztápok is.

Azoknak a frissen puli tulajdonossá vált olvasóknak ez egy segítség lehet a táp kiválasztásánál. (Pl. Royal Canin). A kis pulit mindenképpen 1-1,5 éves koráig kölyöktáppal kell etetni és e kor felett felnőtt (Adult) száraztáppal fojtatni a táplálását. Ezen időszakban a csonterősítő tabletták, porok adását sem szabad elhanyagolni, hiszen a kialakult csontváz milyensége komoly befolyásoló tényező lehet a későbbiekben. Természetesen azon száraztápok is tökéletesen megfelelőek kutyánk táplálására, amelyeknél nincs ilyen külön, méret megjelölés.

Fontos a beltartalma az adott eledelnek. A kutya tulajdonosa tudja, hogy milyen munkát, tevékenységet végez kutyája pl. pásztor-munkakutya, házőrző. Tehát ennek megfelelően kell kiválasztania a legoptimálisabb eledelt a kutyájának.

A sok munkát végző, ez által sok energiát felhasználó kutya igényli a magasabb fehérje tartalmú eledelt, míg a házőrző puli kevesebb fehérje forrással is jól elvan. A magasabb fehérje tartalommal egyenes arányban van, a benne található zsír mennyisége is. Ezért ha a kutya nem dolgozik eleget, de munkakutyáknak megfelelő eledellel eteti, az meg fog hízni. Fáradékony, lassú - pedig a pulira ez nem jellemző - „puhos” lesz és az egészségügyi problémák is hamarabb fognak jelentkezni.

A munkára használt pulit gyengébb táppal etetni hosszútávon kínzás. Ezért hát etesse kedvencét olyan eledellel, ami a legoptimálisabb a számára!

Puli kutyája számára a tökéletes eledelt az Állat-Fincsi Webáruházban megrendelheti, az oldalt elérheti, ha a következő linkre kattint: Állat-Fincsi Webáruház
Deutsch
English
Magyar